Het vrijheidsboek: 14 inspirerende interviews over vrijheid

Het vrijheidsboek: 14 inspirerende interviews over vrijheid

Wat is vrijheid? Die vraag stelde het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor Het vrijheidsboek aan veertien inspirerende Nederlanders, onder wie hiphopartiest Glenn de Randamie (Typhoon), schrijfster Marion Bloem en publicist Thierry Baudet. Het vrijheidsboek is sinds dinsdag 5 april te koop.De geïnterviewden, onder wie ook voormalig minister Jan Pronk en Auschwitz-overlevende Lotty Huffener-Veffer, hebben een sterk ontwikkelde visie op vrijheid, gevormd vanuit heel verschillende achtergronden en ervaringen. Hun ideeën bieden stof tot nadenken en voer voor gesprek. Met een voorwoord van Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Het eerste exemplaar is op 5 april aangeboden aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ‘Het vrijheidsboek’ is geschreven door Esther Captain (historicus en hoofd onderzoek bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei) en Maarten Dallinga (socioloog en freelance journalist).

De Wereld Draait Door
Geïnterviewden Lotty Huffener-Veffer (Auschwitz-overlevende) en Glenn de Randamie (hiphopartiest Typhoon) waren op de dag van de lancering te gast bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door op NPO 1. Bekijk hier het fragment.

 

Klik hier voor een voorproefje en veel achtergrondinformatie.

Geen reactie's

Geef een reactie