Veel animo voor Brug over het IJ op 5 mei Kaarten op binnen een dag, geen reservering meer mogelijk

Veel animo voor Brug over het IJ op 5 mei Kaarten op binnen een dag, geen reservering meer mogelijk

70 jaar geleden verbond een pontenbrug over het IJ het centrum van Amsterdam met Noord. Op 5 mei 2015 wordt de brug opnieuw aangelegd, als tijdelijk monument ter herinnering aan de oorlogstijd in Amsterdam en ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding van Nederland. Geïnteresseerden konden zich aanmelden voor een wandeling over de brug. Inmiddels is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Er hebben zich binnen een dag 6.800 mensen aangemeld.
Voor de Vrijheidsmaaltijd aan het IJ met 1.000 mensen kan men zich nog aanmelden via www.vrijheidsmaaltijdaanhetij.nl.

Veel verhalen over de brug en de hongertochten

Bij het Amsterdams 4 en 5 mei comité zijn inmiddels tientallen verhalen binnengekomen van mensen die als kind over de brug hebben gelopen. Eén van de reacties: ‘als ik vertelde over die brug, geloofden mensen mij niet. Nu kan ik hen de oude foto laten zien. Op 5 mei ga ik opnieuw over de brug wandelen.’ Het comité gaat een selectie van de verhalen in de aanloop naar 4 en 5 mei publiceren op onze website.

Programma op 4 en 5 mei in Amsterdam
Op 4 en 5 mei herdenkt en viert Amsterdam ‘grootschalig kleinschalig’: met meer dan 200 programma’s wordt stilgestaan bij de twee historische dagen. De pontonbrug over het IJ is het drijvende onderdeel van 48 uur aan herdenkingen, Theater Na de Dam, Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet, Vrijheidsmaaltijden en Bevrijdingsfestivals verspreidt over de stad. Op de website 4en5meiamsterdam.nl kan men het hele programma vinden. Voor diverse activiteiten zijn nog wel kaarten beschikbaar.

Partners
De pontonbrug over het IJ is een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité, en zou niet mogelijk zijn zonder de medewerking van het Havenbedrijf Amsterdam, de Gemeente Amsterdam, het GVB, Rijkswaterstaat en Waternet.

Geen reactie's

Geef een reactie