Sprekers en artiesten 4 en 5 mei 2016

Sprekers en artiesten 4 en 5 mei 2016

Sprekers en artiesten 4 en 5 mei bekend

Hella de Jonge, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Thomas Erdbrink spreken tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei en de Viering van de Bevrijding op 5 mei, die worden georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het Radio Filharmonisch Orkest, Hadewych Minis, Paul de Munnik, Ali B en de cast van De Tweeling leveren een artistieke bijdrage aan het 5 mei-concert op de Amstel. De Ambassadeurs van de Vrijheid, die met speciale optredens de 14 Bevrijdingsfestivals aandoen, worden begin februari bekend gemaakt.

Hella de Jonge: 4 mei-voordracht

Auteur en kunstenares Hella de Jonge houdt dit jaar de 4 mei-voordracht tijdens de herdenkings- bijeenkomst in de Nieuwe Kerk. Deze bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam. Zo’n 1700 genodigden, waaronder de eerste generatie oorlogsgetroffenen, zijn hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst zijn er muzikale bijdragen van onder meer Hadewych Minis en het Radio Filharmonisch Orkest. De NOS zendt het programma live uit op NPO 2.

 

Ahmed Aboutaleb: toespraak op de Dam

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam houdt de toespraak op de Dam bij het Nationaal Monument. Deze toespraak volgt na de twee minuten stilte en het gedicht voorgedragen door de winnaar van de wedstrijd Dichter bij 4 Mei. De NOS zendt de Herdenking bij het Nationaal Monument live uit op NPO 1, 2 en 3.

 

Thomas Erdbrink: 5 mei-lezing

De Nationale Viering van de Bevrijding begint ’s ochtends in Groningen met de 5 mei-lezing. Dit jaar gehouden door Thomas Erdbrink. Het is een moment van bezinning, voorafgaand aan de vele festiviteiten in het land. Premier Rutte ontsteekt het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival Groningen. Daarmee geeft hij het startsein voor alle festiviteiten in het land. Aansluitend treedt Ali B op, om daarna door te gaan naar het 5 mei-concert.

 

Radio Filharmonisch Orkest en o.a. Ali B, Paul de Munnik en Hadewych Minis: 5 mei-concert

Bevrijdingsdag wordt feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel. Het Radio Filharmonisch Orkest verzorgt het concert, met optredens van Hadewych Minis, Ali B, Paul de Munnik en de cast van de musical De Tweeling.

 

Meer informatie op de site van het Nationaal comité 4 en 5 mei www.4en5mei.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.