Schrijvers uit Oost Auke Kok en auteurs van Joodse Huizen 2 dragen voor

Schrijvers uit Oost Auke Kok en auteurs van Joodse Huizen 2 dragen voor

Locatie

Openbare Bibliotheek Amsterdam
Linnaeusstraat 44 , 1092 CL Amsterdam

Toon kaart

Schrijvers uit Oost presenteren verhalen over joods Amsterdam. Met o.a. Auke Kok, Denise Citroen, Esther Shaya en Daniel Metz.

Auke Kok vertelt uit zijn boek over de Olympische Spelen van 1936. Daarin is onder andere aandacht voor joodse sporters en ook voor de bekende joodse, en Amsterdamse, radiocommentator Han Hollander, voor wie het allemaal tragisch afliep.

Denise Citroen, Esther Shaya en Daniel Metz lezen voor uit het recent gepubliceerde boek Joodse Huizen 2.

Doorlopend programma van 11:00 tot 13:00 uur
Auke Kok beschrijft het fascinerende verhaal van Nederlanders bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn en de tragische nasleep. Met drie gouden en een zilveren medaille keerde de zeventienjarige Rie Mastenbroek terug naar Nederland, waar de zwemster werd onthaald als de ‘Keizerin van Berlijn’. Er waren meer opvallende Hollandse sterren, zoals Tinus Osendarp, die het opnam tegen de legendarische Jesse Owens. De sprinter – en later SS’er – won tweemaal brons en werd door de pers gevierd als ‘De snelste blanke op aarde’. Na de oorlog werden de Spelen van 1936 beschouwd als een gigantische propagandastunt waarmee Hitler en Goebbels de wereld zand in de ogen hadden gestrooid. Wat betekende dat voor de atleten? Hadden zij thuis moeten blijven?

Denise Citroen, Esther Shaya en Daniel Metz hebben meegewerkt aan het boek Joodse Huizen 2, dat op 10 april 2016 verscheen. Zij lezen voor uit hun hoofdstuk in het boek.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.