Scholenproject: Kind en veilig onderwijs!

Scholenproject: Kind en veilig onderwijs!

Stichting EuroMarocNed is een organisatie die zich belangeloos inzet voor o.a. de wederopbouw van Tazarine en Taghbalt in Zuid-Marokko, na de overstromingen in november 2014. De opbrengst wordt gebruikt voor herstel scheuren in de muren klaslokalen, schoolgebouwen voorzien van een nieuwe lik verf, de herinrichting van het schoolplein en de aanleg van een moestuin. Met als resultaat een veiligere en gezelligere school! 

Stichting Instituut voor EuroMarocNed werkt aan beter en veilig onderwijs in arme plattelandsgebieden in de provincie Zagora. In november 2014 werden deze dorpjes getroffen door hevige regen en overstromingen. Dit heeft enorme schade veroorzaakt. De schoolgebouwen, het speelplein en de wateraanvoer moeten worden opgeknapt.

In speciale kindergroepen leren kinderen samenwerken en problemen te bespreken. Alles om ervoor te zorgen dat kinderen een kansrijke toekomst tegemoet gaan. Hoewel het project gericht is op kinderen, wordt de hele gemeenschap erbij betrokken. Dorpsbewoners helpen bij de renovatie van de school en de wateraanvoer. Ook worden ze bewust gemaakt van de rechten en belangen van kinderen. Kwetsbare gezinnen werken samen in zelfhulpgroepen om geld te kunnen verdienen.

 

IMG_7054

Zo krijgen ouders de mogelijkheid om hun kinderen veilig naar school te sturen. Goed onderwijs voor kinderen. Een grote stap richting een mooie toekomst voor Tazarine en Taghbalt. Help jij mee? De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel van de actie: kinderen van Tazarine en Taghbalt! Doneer uw bijdrage op rekeningnummer: NL14RABO03029982217 Stichting Inst. EuroMarocNed (IEMN) T.a.v. Kind en veilig onderwijs

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.