Herdenkingsloop Nieuw-West ‘Run’ en ‘Lopend Vuur’

Herdenkingsloop Nieuw-West ‘Run’ en ‘Lopend Vuur’

Locatie

Plein 40-45 – Sloterplas – Sierplein
Plein 40-45 , 1064 SW Amsterdam

Toon kaart

Op 4 mei 2016 vindt de derde herdenkingsloop Nieuw-West plaats. De loop wordt gehouden ter herinnering aan alle mensen die in de oorlog hebben moeten vluchten naar een veilige plek, hebben moeten rennen voor hun leven, en soms dagenlang hebben moeten lopen om aan voedsel te komen. Vooral in Nieuw-West kwamen duizenden mensen bij de boeren en tuinders langs op de voedseltochten.

Dit jaar omvat de herdenkingsloop twee onderdelen: De ‘Run’ en het ‘Lopend Vuur’.

Bij de ‘Run’ worden de 3 grotere herdenkingsplekken aangedaan en worden door de renners rozen bij de monumenten neergelegd. (Sierplein, Plein 40-45, Kade Sloterplas t.o. de Meervaart) Afstand: ca. 7,8 km.

Bij het ‘Lopend Vuur’ lopen de wandelaars een deel van het traject. Er wordt gestart bij de ene gedenkplek en loopt naar een tweede. Ook wandelaars leggen een witte roos bij de gedenkplek waar ze naar toe lopen. Eén van de wandelaars draagt een fakkel. De afstand is 2,5 tot 3 km lang. Kinderen mogen, met een begeleider, meelopen.

Starttijd: 18.30 uur

Finish uiterlijk: 19.30 uur.
Er kan op elk van de herdenkingsplekken gestart worden. Na afloop kunt u de herdenking bijwonen.

Er zijn geen onkosten. U ontvangt van ons een T-Shirt en witte rozen om bij de gedenkplekken te leggen. Ook zijn op de gedenkplekken waterflesjes beschikbaar.

Voor aanmelding en informatie kunt u terecht bij het Ontwikkelingscentrum de Hippe Heks via telefoonnummer 020 6112268 of info@dehippeheks.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.