Ben je benieuwd naar wat in de stad gebeurd

Tour mee met 4 en 5 mei activiteiten

Volg ons nieuwtjes

Vrijheidsmaaltijd 2018 (Brouwerij Poesiat & Kater)

Op 5 mei kan je met de Vrijheidstour in de namiddag een gloednieuwe plek in oost ontdekken: bij Brouwerij Poesiat & Kater kun je aan lange tafels aanschuiven voor een vrijheidsmaaltijd. 

Onder leiding van sprekers zal hier de dialoog aan tafel aangemoedigd worden. De doelstelling is: kom uit je comfortzone en ga in gesprek met je buurman en buurvrouw over het thema vrijheid en de nieuwe tijd. Muzikanten zullen live muziek ten gehore brengen.

Dit programma is geschikt voor alle leeftijden.

Vrijheidslunch 2018 (Al Kabir)

Op 5 mei opent Moskee Al Kabir in het kader van de Vrijheidstour haar deuren voor een Vrijheidslunch, iedereen is welkom! 

Het programma wordt geleid door een aantal gastsprekers. Met Dialoog in Actie wordt er aan tafel inhoud gegeven aan de vraag: wat betekent vrijheid voor jou? 
Dit programma is geschikt voor alle leeftijden.

Vrijheidsontbijt 2018 (Al Maarif)

Op 5 mei start de Vrijheidstour met een Vrijheidsontbijt bij Al Maarif.

Tijdens het Vrijheidsontbijt kun je genieten van de kinderen van Almaarif die poëzie voordragen en liedjes zingen over het thema vrijheid.
Tijdens het ontbijt ga je in dialoog met je tafelgenoten onder leiding van Dialoog in Actie.
Dit programma is geschikt voor alle leeftijden.

Vrijheidstour Oost zich in voor het goede doel Kind en Veilig Onderwijs

Het goede doel Kind en Veilig Onderwijs is een Scholenrenovatie project in Marokko. Stichting EuroMarocNed wil dit samen met lokale organisaties en partners mogelijk maken.
In november 2014 werden dorpen in het zuiden van Marokko getroffen door hevige regen en overstromingen. Dit heeft enorm vel schade veroorzaakt en de kinderen zijn hiervan de dupe, aangezien zij hierdoor beperkt naar school kunnen.
Het goede doel zet zich in voor veiligere en gezellige scholen voor toekomstige generaties. Daarnaast heeft het project ook sociale aspecten. In speciale kindergroepen leren kinderen samenwerken en problemen bespreken. Alles om ervoor te zorgen dat kinderen een kansrijke toekomst tegemoet gaan. Ook worden ze bewust gemaakt van de rechten en belangen van kinderen. Kwetsbare gezinnen werken samen in hulpgroepen om geld te kunnen verdienen. Zo krijgen ouders de mogelijkheid om hun kinderen binnen een veilige en stimulerende omgeving te laten leren.
EuroMarocNed maakt onderdeel uit van de Vrijheidstour. Tijdens het Vrijheidsdiner in de avond wordt het ingezamelde bedrag voor Kind en Veilig Onderwijs bekend gemaakt.
Diner bijwonen? Reserveer een kaartje via info@vrijheidstour.nl. Kosten €15,- pp of €150,- per tafel (10 plaatsen).
Datum: 5 mei 2017
Tijd: 19.00u – 23.00u
Locatie: De Kompaszaal, KNSM-Laan 311, 1019 LE Amsterdam

VRIJHEIDSDINER KNSM Eiland

VRIJHEIDSDINER

KNSM Eiland

Tijd: 19.00 – 23.00 uur

Locatie: De Kompaszaal, Knsm-Laan 311, 1019 LE Amsterdam

Entree: € 15,- p.p. (drankjes voor eigen rekening) of € 150,- per tafel (10 personen)
Reserveren kan via ons online reserveringsformulier of via  info@vrijheidstour.nl

RESERVEER NU

De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een feestelijk Vrijheidsdiner, dit jaar in de prachtige historische Kompaszaal op het KNSM eiland. Er zullen gastsprekers aanwezig zijn, er wordt een cheque overhandigd met het ingezamelde bedrag voor het goede doel, er worden Vrijheidsawards uitgereikt en het publiek kan genieten van diverse muzikale optredens. De avond wordt afgesloten met een spoken word voordracht. Er zijn twintig ronde tafels met 10 zitplaatsen per tafel. Kaarten zijn per stuk of per tafel beschikbaar.

Dit programma is geschikt voor volwassenen.

Iedereen wordt tijdens de Vrijheidstour aangemoedigd een positieve boodschap over vrijheid en vrede te delen op social media.

RESERVEER NU

VRIJHEIDSMAALTIJD Oostpoort

VRIJHEIDSMAALTIJD

Oostpoort

Tijd: 16.00 – 19.00 uur

Locatie: aan de kade bij Brouwerij Poesiat & Kater, Polderweg 648, 1093 Amsterdam

Entree: gratis (drankjes voor eigen rekening)
In de namiddag kun je een gloednieuwe plek in oost ontdekken: aan de kade bij Brouwerij Poesiat & Kater kun je aan lange tafels aanschuiven voor een vrijheidsmaaltijd. Ook hier zal onder leiding van sprekers de dialoog aan tafel aangemoedigd worden. De doelstelling is: kom uit je comfortzone en ga in gesprek met je buurman en buurvrouw over het thema vrijheid en de nieuwe tijd. Muzikanten zullen live muziek ten gehore brengen.
Dit programma is geschikt voor alle leeftijden.

VRIJHEIDSLUNCH Oosterparkbuurt

VRIJHEIDSLUNCH

Oosterparkbuurt

Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Locatie: Moskee Al Kabir, Weesperzijde 76, 1091 EJ Amsterdam

Entree: gratis
Moskee Al Kabir opent haar deuren voor een vrijheidslunch, iedereen is welkom! Het programma wordt geleid door een aantal gastsprekers. Er wordt een film vertoond over Marokkaanse soldaten in de tweede wereldoorlog en onder leiding van Dialoog in Actie wordt er aan tafel inhoud gegeven aan de vraag: wat betekent vrijheid voor jou?
Dit programma is geschikt voor alle leeftijden.

Tour mee en vier de vrijheid